nederlands english

De gerechten van Abyssinia

Restaurant Abyssinia

We koken volgens de koninklijke traditie van Abyssinia. Abyssinia heeft altijd een brug gevormd tussen de kruideneilanden van Azië en Afrika en de Arabische wereld.

Kruiden

Het gebruik van kruiden bij het koken werd beïnvloed door de contacten met Azië, maar de gerechten bleven Afrikaans. Vooral de koninklijke en adellijke families ontwikkelden in de lange, relatief geïsoleerde, periode hun eigen gerechten.

De gerechten worden traditioneel gegeten met de handen, maar er is eventueel ook bestek.

Hoe eet u Injera?

De beste manier om met de handen te eten: gebruik de Injera (een soort gistpannenkoek) om de saus of het vlees mee op te pakken. De rode saus is zonder Injera te heet. Trek met de vingers een stukje Injera van de rand van de schotel en grijp daarmee de stukjes vlees of groente. Vouw de Injera er omheen en breng het naar de mond.

Biruk mehadi - Eet smakelijk!

Koffieceremonie
Restaurant Abyssinia is uitgebreid en introduceert een originele Eritrese koffieceremonie. Elke maandag en dinsdag vanaf 19 uur kunt u dit mee beleven.
Bij een koffieceremonie worden de verse koffiebonen geroosterd boven een vuurtje en daarna gemalen. De koffie wordt in een speciale kan met water bereid en uitgeschonken in kleine kopjes. De smaak en sterkte is vergelijkbaar met espresso.
Een koffieceremonie heeft een belangrijke plaats in de Eritrese (en ook Ethiopische) samenleving. Het is de gelegenheid om allerlei zaken te bespreken en contacten te onderhouden.
Kom genieten van deze unieke belevenis!
Restaurant Abyssinia
J P Heijestraat 190
1054 MN  Amsterdam
06 - 14 14 18 33
open: dag. 17-23 uur